Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je sodelovalo na sejmu Informativa 2024

23. 01. 2024 ob 12:02

Skupaj z vami gradimo mostove do varnih in zdravih začetkov pri delu.

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti si od leta 2006 intenzivno prizadeva za spodbujanje kulture varnosti pri mladih tudi preko sodelovanja na vseslovenskih sejemskih prireditvah, kot sta Študentska arena in Informativa, ki mladim ponujata pregled izobraževalnih programov v Sloveniji in tujini ter prikazujeta možnosti za zaposlitev. Mladi delavci so še posebej ogroženi zaradi pomanjkanja izkušenj, usposobljenosti in ozaveščenosti. Da bi jim omogočili varen začetek poklicne poti, morajo že med odraščanjem spoznati pravila varnega ravnanja. Poučiti jih je treba o nevarnostih, s katerimi se lahko srečajo doma, v šoli in pri igri, da bodo znali poskrbeti za svojo varnost in se zavedali, kdaj ogrožajo varnost drugih.

Predstavniki ministrstva so sodelovali na letošnjem sejmu Informativa, ki je potekal 19. in 20. januarja 2024 na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču. Kljub slabemu vremenu je bil dogodek izjemno dobro obiskan. Stojnico ministrstva so obiskali številni osnovnošolci, dijaki in študentje, prav tako ni manjkalo staršev. Medtem ko so predstavniki ministrstva mladim predstavili nasvete za varen začetek poklicne poti, so njihove starše ozaveščali o pomenu varnega in zdravega delovnega mesta za vse zaposlene. Neposredna komunikacija z obiskovalci je ponovno opozorila, kako pomembna je skrb za ohranjanje in izboljševanje zdravja zaposlenih.

Na sejmu je sodeloval tudi poseben gost, junak serije izobraževalnih animiranih filmov Napo. Njegova prisotnost je privabila k stojnici številne obiskovalce in prispevala k sproščenemu ozračju. Hkrati je Napo vabil obiskovalce, da si ogledajo serijo izobraževalnih filmov o Napu, ki obravnava temeljna vprašanja zagotavljanja varnosti v delovnem okolju.

Ministrstvo se vsem obiskovalcem zahvaljuje za obisk. Če ste dogodek zamudili, nikar ne skrbite. Ministrstvo se že sedaj veseli srečanja z vami na naslednjem sejmu Informativa 2025 ali celo že prej na kakšnem drugem podobnem dogodku.

 

 

Objavljeno dne 23. 01. 2024

Nazaj