Napo filmi

SPLETNA STRAN NAPO FILMOV

napo

Animirani lik Napo nam pomaga bolje razumeti tveganja na delovnem mestu. Napo na svoji novi spletni strani na preprost način prikazuje, kako se spopasti s kostno-mišičnimi obolenji in prekomernim hrupom na delovnem mestu, razlaga pomen varnostnih znakov, daje nasvete mladim delavcem, gradbincem, čistilcem in njihovim delodajalcem.

Več informacij o projektu ponuja letak  Napo – Varnost z nasmehom

Oglejte si Napove prigode in se na zabaven način poučite o osnovnih pravilih varnega dela!

 

NAPO SPLETNA ORODJA ZA UČITELJE

Poučevanje o varnosti in zdravju pri delu v osnovnih šolah je lahko tudi zabavno, če uporabimo kratke filme in ustvarjalne naloge, katerih osrednjih lik je Napo.

EU-OSHA je v sodelovanju z Napo konzorcijem zasnovala serijo izobraževalnih orodij na temo varnosti in zdravja pri delu, ki zajemajo učne sklope, namenjene otrokom, starim od 7 do 11 let. Vsak učni sklop vsebuje ključna sporočila in učne cilje, ki učiteljem podrobneje predstavljajo ideje za učne dejavnosti in potrebno gradivo. Predstavljen pa je tudi vzorčni primer načrta učne ure, ki ga je mogoče vključiti v običajno 45-minutno šolsko uro.

Obiščite Napo spletno stran za učitelje!

 

NAPO ZA IPAD IN ANDROID

Napove dogodivščine so na voljo tudi uporabnikom tablic iPad, prenosnih telefonov in druhih naprav, ki jih podpira operacijski sistem Android. Aplikacija je trenutno na voljo v naslednjih petih jezikih: italijanščini, angleščini, nemščini, francoščini in španščini.