Izvršni direktor Evropske agencije za varnost in zdravje pri delu je postal William Cockburn Salazar

Novi izvršni direktor agencije je večkrat gostoval v Sloveniji kot predavatelj na mednarodnih konferencah, ki jih je organiziralo MDDSZ.

Po dveh letih zapletov je Upravni odbor Evropske agencije za varnost in zdravje pri delu (EU-OSHA) imenoval izvršnega direktorja agencije. To je postal William Cockburn Salazar, dosedanji vršilec dolžnosti izvršnega direktorja.

Je univerzitetni diplomirani pravnik in magister ergonomije. Preden se je pridružil agenciji, je delal na področju akademskih raziskav, namenjenih preučevanju varnostne kulture v podjetjih, ter v zasebnem sektorju kot svetovalec za ergonomijo in vodja raziskav za projekte na področju varnosti in zdravja pri delu.

V agenciji je zaposlen od leta 1998. Bil je vodja raziskovalnih projektov in nato vodja Oddelka za preventivo in raziskave. Med drugim je bil odgovoren za prvo evropsko raziskavo podjetij o novih in nastajajočih tveganjih (ESENER).

Naj spomnimo, da se je njegovi predhodnici dr. Christi Sedlatschek, ki je agencijo vodila deset let, mandat iztekel že septembra 2021.

Objavljeno dne 12. 10. 2023

Nazaj