Med prejemniki evropskih priznanj je tudi slovensko podjetje

Evropska agencija za varnost in zdravje pri delu je danes razglasila osem podjetij, prejemnic evropskega priznanja za uspešno preprečevanje in obvladovanje kostno-mišičnih obolenj, povezanih z delom, nadaljnjih osem pa jih bo prejelo posebno pohvalo za dosežke na tem področju.

Preteklo sredo je Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti podelilo nacionalni priznanji »Dobra praksa na področju varnosti in zdravja pri delu 2020-2022«. V skupini organizacij, ki imajo manj kot 100 zaposlenih, je priznanje prejel primer dobre prakse »Pro-Akt – AKTIVNO NA POTI DO ZDRAVJA«, ki ga je razvil Center za pomoč na domu Maribor. V kategoriji organizacij, ki imajo 100 in več zaposlenih, pa je priznanje prejel primer dobre prakse »ZAVARUJMO ZDRAVJE«, ki ga je razvila Zavarovalnica Triglav, d. d. Podrobnejši opis  primerov dobre prakse smo objavili prejšnji teden.

Oba slovenska zmagovalca je ministrstvo prijavilo na 15. evropski natečaj za priznanja za dobro prakso, ki poteka v okviru evropske kampanje Zdravo delovno okolje 2020-2022: Naredimo breme lažje za zdrava delovna mesta. Skupaj se je v ožji izbor uvrstilo 38 podjetij iz 22 držav (EU, EFTA-EGP, Zahodni Balkan, Turčija). Vseevropska žirija je nato izbrala prejemnike priznanj in posebnih pohval. EU-OSHA je danes v posebnem sporočilu za javnost objavila odločitev komisije.

Med prejemniki evropskega priznanja je tudi primer dobre prakse »ZAVARUJMO ZDRAVJE«, ki ga je razvila Zavarovalnica Triglav, d. d. Ta je hkrati postala prva slovenska organizacija, ki ji je veliki met uspel že drugič, kar je redkost tudi v evropskem merilu. Za program »TRIGLAV.SMO« je namreč prejela evropsko priznanje, ki je bilo podeljeno v okviru evropske kampanje Zdravo delovno okolje 2014-2015: Obvladajmo stres za zdrava delovna mesta.

Objavljeno dne 12. 04. 2022

Nazaj