Mednarodna konferenca Preprečevanje raka, povezanega z delom

Ocenjuje se, da so poklicni raki vzrok za 53 odstotkov vseh smrti v zvezi z delom EU.

Špansko predsedstvo Svetu EU organizira mednarodno konferenco z naslovom Preprečevanje raka, povezanega z delom, ki bo v Madridu 20. in 21. novembra 2023. Konferenca je še ena izmed aktivnosti Časovnega načrta za opuščanje rabe rakotvornih snovi na delovnih mestih (Roadmap on Carcinogens).

Program konference ponuja vrsto zanimivih tem, med katerimi je tudi predstavitev prvih rezultatov raziskave o izpostavljenosti delavcev dejavnikom tveganja za nastanek raka v Evropi (Workers’ Exposure Survey on Cancer Risk Factors in Europe, WES), ki jo izvaja Evropska agencija za varnost in zdravje pri delu (EU-OSHA). S to raziskavo želi agencija prispevati k večji ozaveščenosti o tveganjih za nastanek raka na delovnem mestu, k boljšemu razumevanju, kje lahko pride do te izpostavljenosti ter k splošnemu izboljšanju preprečevanja in obvladovanja tveganj v EU.

Konferenca bo potekala v španskem in angleškem jeziku, inštitut INSST pa jo bo prenašal preko YouTube kanala, pri čemer predhodna registracija ni potrebna.

Vljudno vabljeni!

Objavljeno dne 10. 11. 2023

Nazaj