Napoved predstavitve letošnjih prejemnikov nacionalnega priznanja »Dobra praksa na področju varnosti in zdravja pri delu 2020-22«

Center za pomoč na domu Maribor in Zavarovalnica Triglav, d. d., bosta svoje izkušnje na področju preprečevanja in obvladovanja kostno-mišičnih obolenj, povezanih z delom, predstavila 13. oktobra 2022 na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču.

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je 6. aprila 2022 podelilo nacionalna priznanja »Dobra praksa na področju varnosti in zdravja pri delu 2020-22«. V skupini organizacij, ki imajo manj kot 100 zaposlenih, je priznanje prejel primer dobre prakse »Pro-Akt – AKTIVNO NA POTI DO ZDRAVJA«, ki ga je razvil Center za pomoč na domu Maribor. V kategoriji organizacij, ki imajo 100 in več zaposlenih, pa je priznanje prejel primer dobre prakse »ZAVARUJMO ZDRAVJE«, ki ga je razvila Zavarovalnica Triglav, d. d.

Oba primera dobre prakse, prejemnika nacionalnega priznanja, bosta svoje izkušnje podrobneje predstavila na dogodku, ki bo potekal v okviru kongresno-sejemske prireditve Varnost in preventiva, v četrtek, 13. oktobra 2022, od 13.00 do 15.45, v dvorani Urška 3 na Gospodarskem razstavišču, Ljubljana. Program dogodka s povezavo do spletnega obrazca za prijavo bomo objavili na tem portalu meseca avgusta.

Omeniti velja, da bo Evropska agencija za varnost in zdravje pri delu (EU-OSHA) ob zaključku evropske kampanje Zdravo delovno okolje 2020-2022: Naredimo breme lažje za zdrava delovna mesta, ki bo potekal 14. in 15. novembra 2022 v Bilbau, podelila osem evropskih nagrad in osem pohval za dobro prakso na področju varnosti in zdravja pri delu. V sporočilu za javnost, ki ga je EU-OSHA objavila ta teden, je posebej izpostavila štiri nagrajence, med katerimi je tudi primer dobre prakse Zavarovalnice Triglav, d. d.

Objavljeno dne 15. 07. 2022

Nazaj