Predstavitev primerov dobre prakse s področja preprečevanja in obvladovanja kostno-mišičnih obolenj, povezanih z delom (GR Ljubljana, 13. 10. 2022)

Na seminarju se bosta predstavila letošnja prejemnika priznanja »Dobra praksa na področju varnosti in zdravja pri delu 2020-2022«.

Z delom povezana kostno-mišična obolenja so eden od najpogostejših vzrokov za invalidnost in odsotnost z dela ter predstavljajo velik strošek za posameznike, podjetja, zdravstveno in pokojninsko blagajno ter družbo kot celoto. Zato sodi preprečevanje z delom povezanih kostno-mišičnih obolenj in s tem izboljšanje zdravja ter dobrega počutja delavcev med prednostne naloge. Z nacionalnim tekmovanjem za priznanje »Dobra praksa na področju varnosti in zdravja pri delu 2020-2022« je Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti želelo spodbuditi organizacije, ki so uvedle resnične izboljšave na tem področju, da se predstavijo širši slovenski javnosti.

Prejemnika priznanja, to sta Center za pomoč na domu Maribor in Zavarovalnica Triglav, d. d., bosta svoje izkušnje na področju preprečevanja in obvladovanja kostno-mišičnih obolenj, povezanih z delom, predstavila v četrtek, 13. oktobra 2022, med 13.00 in 15.45, v dvorani Urška 3 na Gospodarskem razstavišču, Ljubljana. Podrobnosti so razvidne iz programa seminarja.

Vabljeni ste zlasti delodajalci, strokovni delavci za varnost pri delu, kadrovski delavci, delavski zaupniki za varnost in zdravje pri delu, sindikalni predstavniki ter vsi, ki vas zanimajo izkušnje s področja preprečevanja in obvladovanja kostno-mišičnih obolenj, povezanih z delom.

Kotizacije ni. Seminar je brezplačen.

Število udeležencev je omejeno. Brez predhodne prijave vstop v dvorano ne bo mogoč. Prijavite se lahko do ponedeljka, 10. oktobra 2022, oziroma do zapolnitve prostih mest.

Prijave zbiramo na naslednji spletni povezavi:

https://form.jotform.com/222012479688361    

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti bo udeležencem naknadno posredovalo potrdila o udeležbi po e-pošti. Skladno s Pravilnikom o stalnem strokovnem usposabljanju na področju varnosti in zdravja pri delu ministrstvo strokovnim delavkam in delavcem za varnost pri delu priznalo 6 točk.

Vljudno vabljeni!

Objavljeno dne 08. 09. 2022

Nazaj